معرفی پل تاریخی ورزنه
پل تاریخی ورزنه در شهرستان ورزنه در استان اصفهان واقع شده است. در حقیقت این پل آخرین پلی است که بر بستر زایندهرود بنا شده است. برخی از متخصصان معتقدند که بنای ابتدایی این پل به دوران دیلمیان و یا سلجوقیان باز میگردد. برخی دیگر بیان کردهاند که سازنده این پل فردی به نام سیفالله اردکانی بوده است.
براساس نظر برخی دیگر از مورخان، پل ورزنه بنا به دستور شاه سلیمان صفوی و تحت معماری و نظارت فردی به نام محمد شفیع ورزنه به سال ۱۰۶۵ خورشیدی بنا شده است. اگرچه پل تاریخی ورزنه آخرین پلی است که در مسیر زایندهرود قرار گرفته، اما بیشتر مردمی که در اصفهان زندگی میکنند، آخرین پل قدیمی شهر را پل شهرستان میدانند. دلیل گمنامی پل تاریخی ورزنه به علت فاصله زیاد حدوداً هشتاد کیلومتری آن با شهر اصفهان میباشد.
در سال ۱۳۵۰ بود که پل تاریخی ورزنه مورد بازسازی قرار گرفت. پل ورزنه از مصالحی مانند سنگ، آجر و حتی ساروج ساخته شده است. این پل از ۱۰ دهانه و ۱۱ پایه برخوردار بوده و ارتفاعش نیز حدود ۶ متر برآورد شده است. طول پل تاریخی ورزنه حدوداً ۷۰ متر و عرضش نیز ۷ متر میباشد. نام پل تاریخی ورزنه در ۷ آذر ۱۳۵۷ در لیست آثار ملی ایران جای گرفت و به ثبت رسید.
در مورد تاریخچه پل ورزنه بیشتر بدانید
اینطور گفته شده است که بعد از مرگ سلطان ابوسعید، هرج و مرجی ایران را فرا گرفت. این هرج و مرج در نهایت با روی کار آمدن شاه اسماعیل صفوی فروکش کرد و بدین ترتیب زمینهای برای انجام اصلاحات در دوره شاه عباس ایجاد شد.
هنگامی که شاه عباس به تخت نشست و اصفهان به عنوان پایتخت ایران انتخاب شد، سعی کرد تا تمام نیروهای هنری را در سراسر کشور گرد هم آورد. بر همین اساس، هنرمندان زیادی به ساخت مساجد، میدان و قصرهای باشکوه پرداختند. در همین راستا، پلهای بسیار بزرگی به منظور عبور از زایندهرود ساخته شد.
پل تاریخی ورزنه نیز یکی از پلهایی است که در بستر زایندهرود و طی دو مرحله ساخته شد و بنا بر گفته برخی از راویان به عنوان آخرین پل بستر زایندهرود شناخته میشود.
با توجه به این که سالهاست از ساخت این پل میگذرد به منظور حفاظت بیشتر و جلوگیری از خرابی، امروزه وسایل نقلیه بر روی این پل رفت و آمد نمیکنند و فقط به عابران پیاده اجازه داده میشود تا از این پل عبور نمایند. با سفر به شهر ورزنه از توابع استان اصفهان میتوانید از این پل تاریخی قدیمی دیدن کنید و خاطرهای ماندگار برای خود رقم بزنید.