سهره صورتی

سهره صورتی

نام علمی: Bucanetes githagineus

نام انگلیسی: Trumpeter Finch

آخرین وضعیت حفاظتی: LC

مشخصات سهره صورتی:

طول بدن سهره صورتی ۱۱.۵ تا ۱۳ سانتی‌متر و گستردگی بال‌ها ۲۵ تا ۲۸ سانتی‌متر است. سهره‌‌ای کوچک جثه و تا حدی شبیه به سهره مغولی است. نر و ماده متفاوت و نر تا حدی تغییرات فصلی دارد. پرواز سبک ولی سریع دارد. جوجه آوری از اواسط اسفند آغاز می‌شود. این سهره تک همسر است. آشیانه کاسه‌ای از علوفه زبر، ساقه‌ها وشاخه‌های گیاهان است. معمولاً ۴ تا ۶ تخم می‌گذارد و تفریخ تخم‌ها ۱۳  تا ۱۴ روز طول می‌کشد.

پراکنش:

به طور گسترده مقیم تپه ماهورهای نواحی خشک و بیابانی نیمه شرقی کشور است و در خارج از دوره جوجه آوری تا سواحل پست جنوب کشور نیز جابه جا می‌شود.

زیستگاه:

نواحی بیابانی، نیمه بیابانی و استپی سنگی و سنگلاخی با پوشش گیاهی اندک و پراکنده همراه با صخره‌های عمودی؛ دارای شکاف‌ها و درزهای فراوان و اغلب نزدیک به آب را ترجیح می‌دهد.

رژیم غذایی: از بذر و سایر بخش‌های گرامینه‌ها و بوته‌های کوتاه تغذیه می‌کند.

وضعیت حضور در تالاب: سهره صورتی به صورت بومی و در جمعیت‌های کوچک در حاشیه‌ی تالاب گاوخونی قابل مشاهده است.