عقاب صحرایی

عقاب صحرایی

نام علمی: Aquila nipalensisa

نام انگلیسی: Steppe Eagle

وضعیت حفاظتی: در خطر انقراض Endangered (EN)

مشخصات عقاب صحرایی:

طول بدن عقاب صحرایی به ۸۱ سانتی‌متر و وزن آن به نزدیک ۵ کیلوگرم در جنس ماده؛ با جثه‌ای به وضوح بزرگتر از نر آن می‌رسد. پرنده‌ بالغ به رنگ قهوه‌ای تیره است. رنگ پرهای پشتی و نیز پرهای سر و گردن کمی تیره‌تر از پرهای بال و سطح شکمی است که به قهوه‌ای روشن می‌گراید. سینه‌ی پهنی دارد و نوار تیره‌ی پهن در حاشیه‌ انتهایی بال‌ها، دیده می‌شود. دم خاکستری مایل به قهوه‌ای و قاعده و انتهای آن تیره‌تر است. پرنده نابالغ قهوه‌ای کم‌رنگ است که دارای نوارهای سفید مشخص در زیر بال‌ها است. لکه‌ی زرد رنگی در انتهای منقار این پرنده دیده می‌شود که تا زیر چشم امتداد دارد. این پرنده پروازی سنگین، همراه با بال‌بازروی با بال‌های پهن و به حالت خمیده دارد.

پراکنش:

این عقاب در آسیای میانه، شرق آسیا، سراسر خاور‌میانه و شرق و مرکز آفریقا مشاهده شده است.

زیستگاه:

این پرنده در استپ‌های باز و نواحی نیمه بیابانی و کوهپایه‌ها، نزدیک تالاب‌ها و نزدیک زباله‌دانی شهرهای این مناطق به‌سر می‌برد.

رژیم غذایی:

طیف وسیعی از طعمه‌ها از جوندگان تا خزندگان در رژیم غذایی این پرنده دیده می‌شود. از لاشه نیز تغذیه کرده و جمعیت‌های فراوان آن در محل‌های دپوی زباله قابل مشاهده است.

وضعیت حضور در تالاب:

در فصول سرد به صورت عبوری بر فراز تالاب گاوخونی مشاهده می‌شوند.